| Contact
 | Lid worden
 | 
 

Locatie: > Home > Evenementen > Informatie over teken

Informatie over teken

Teken zijn hele kleine spinachtige beestjes, ze leven van bloed en komen in het hele land voor, in bos, park, hei, duinen of in de tuin. Teken kruipen op dieren of mensen en bijten zich vast in de huid. De meeste mensen worden gebeten tussen maart en oktober.

Van een tekenbeet kunnen mensen ziek worden. Ongeveer één op de vijf teken is besmet met de lymebacterie. Als de teek korter dan 24 uur op de huid zit, is de kans dat uw kind besmet wordt met een bacterie nog klein. Daarom controleren wij de kinderen tijdens het Pinksterkamp op teken. De controle moet gebeuren als uw kind alleen zijn/haar ondergoed aan heeft. De controle houdt het volgende in: de jongens controleren zichzelf onder begeleiding van twee (mannelijke) leiders. De meisjes controleren zichzelf onder begeleiding van twee (vrouwelijke) leidsters.

Als er een teek wordt gevonden wordt die door ons verwijderd en wordt de vindplaats op een formulier aangetekend, zodat u in geval van een tekenbeet kunt letten op het verschijnen van een rode kring op of bij de plaats van de beet en/of het ontstaan van griepachtige verschijnselen. In beide gevallen moet u zo snel mogelijk contact opnemen met uw huisarts.

We verzoeken u na thuiskomst zelf uw kind te controleren!


Tilburgse Watervrienden
Telefoon: 06 - 53776424 (na 18 uur)
E-mail: gebruik ons contactformulier
Postadres: Postbus 5, 5000 AA Tilburg
Kamer van Koophandel nummer: 40258678
IBAN voor contributie: NL91 INGB 0001 9456 57

Social media

Facebook

© 2007-2019 Tilburgse Watervrienden
Voor het laatst aangepast op donderdag 03 oktober 2019.
Deze pagina is 273 keer bekeken (sinds 21 okt 2018).