| Contact
 | Kosten
 | Lid worden
 | Proefles
 | 
Zoeken in de site
 | Zwemtijden

Locatie: 

> Home > Evenementen > Pinksterkamp > 2012

Pinksterkamp 2012: De Bron der Jeugd

Voor de 45ste keer werd dit jaar weer het traditionele Pinksterkamp georganiseerd.
LogoPK2012.png

De farao Koning Toet de Tweede en zijn vrouw Cleotapra hebben een enorm probleem. Al meer dan 5000 jaar leven zij in goede gezondheid dankzij “de bron der jeugd”. Maar er is iets verschrikkelijks gebeurd: de bron is drooggevallen.
De bron bestaat uit een piramide waarover het water hoort te stromen, maar deze piramide is niet meer compleet. De bovenkant ontbreekt volledig en daarom stroomt de bron niet meer. De bovenkant bestaat uit puur goud en is gestolen door een stel goudzoekers. We moeten de stenen weer terugvinden, zodat de farao en zijn vrouw weer verder kunnen met hun eeuwige leven.

Al op donderdagavond 24 mei wordt door het team de vrachtwagen ingeladen, zodat we vrijdag snel kunnen beginnen. Helaas blijkt het dak van de garage lek en zijn veel van onze spullen nat geworden. Gelukkig valt de schade nog mee, maar er is wel veel schimmelvorming, wat we allemaal schoon zullen moeten maken.

Vrijdagochtend is het opbouwteam al rond 9uur op kampeergrond 6 van de Hoge Rielen nabij Kasterlee, Belgie. Het is prachtig weer en we beginnen met het opbouwen van de grote tenten voor Sport&Spel en de keuken. Al snel kunnen we de spullen in de tenten zetten en kan het verdere opbouw werk beginnen. De tenten van de kinderen en de leiding worden snel opgebouwd. Helaas waait het nogal hard en blijft het erg lastig om de tenten op te zetten en te laten staan. Het decor wordt alvast op de grond opgebouwd en zal zaterdagochtend pas op de definitieve plek komen te staan. Als alles verder klaar is wordt de barbecue ontstoken om te zorgen voor een lekker maaltje.

Zaterdagochtend is de wind gelukkig een beetje gaan liggen en wordt het ruim 4 meter hoge decor neergezet en net voordat de eerste kindjes aankomen is het helemaal af. Als de meeste kinderen aanwezig zijn en geïnstalleerd zijn in hun tent wordt iedereen welkom geheten door Koning Toet de Tweede en zijn vrouw Cleotapra. Ze leggen uit dat het heel belangrijk is dat de gestolen gouden stenen van de top van de piramide worden teruggevonden. Als dat gebeurd is, dan zal de bron weer gaan stromen en zullen de koning en zijn vrouw weer eeuwig verder kunnen leven. Maar voordat we kunnen beginnen aan het zoeken van de stenen moeten we eerst even in Egyptische stemming komen. De kinderen en leiding krijgen allemaal een (gewassen en gestreken) T-shirt en mogen daarop mooie tekeningen maken. Ook verzint elke groep een leuke Egyptische naam. Er wordt druk getekend, maar ook geknipt in de T-shirts om er iets moois van te maken. Als iedereen klaar is met het versieren van het T-shirt wordt er een kamplied ingestudeerd op de wijs van "Het hondje van de bakker":

Wij zijn hier op kamp,

en hebben heel veel lol,

maar wat een ramp,

want de bron is niet meer vol...

en van je hela hela hela ho lala...

Dus Toet en Cleo,

die worden nu heel oud,

we zingen he-ho,

en zoeken in het woud...

en van je hela hela hela ho lala...

Als wij ons best doen,

dan is het zo weer pluis,

maar dan stuurt Cleo,

ons weer terug naar huis...

en van je hela hela hela ho lala...

Na een lekkere lunch was het tijd voor Egyptisch Ganzenbord. Door de wind werd dit spel extra lastig, maar dankzij de hulp van iedereen werd het toch nog een groot succes. Helaas waren de regels niet voor iedereen even duidelijk, maar gelukkig wisten Cleotapra en Koning Toet de Tweede alles toch nog in goede banen te leiden. Na elke worp gingen alle groepen een opdracht doen en als deze opdracht goed gedaan was, mochten er weer wat stappen gezet worden op het bord. Het was erg warm, daarom werden er ook wat spelletjes met water gedaan. Na dit spannende bordspel werd het tijd om een stukje te gaan wandelen. Elke groep kreeg 1 puzzelstukje mee en onderweg moesten ze ballonnen vinden en doorprikken. In deze ballonnen vonden ze weer een aantal stukjes van de puzzel. Als er goed gepuzzeld werd, wisten ze precies hoe ze verder moesten lopen. Helaas waren de laatste ballonnen door een onbekend persoon doorgeprikt en lagen alle puzzelstukjes verspreid over de grond. Dankzij de puzzelcapaciteiten van Christel lukte het toch nog om de speurtocht uit te lopen.

Terug op het terrein mochten de groepen aan tafel gaan zitten om lekker frietjes met een broodje shoarma te eten. Na het eten was het tijd om de gouden stenen die teruggevonden zijn tijdens de speurtocht op de piramide te leggen. Het blijkt eerst wel lastig om bovenop de piramide te komen, maar gelukkig lukt het met de hulp van Jeroen en een ladder om de stenen op de goede plek te leggen. Nadat de stenen op de goede plek zijn gelegd is het tijd voor een gezellige Egyptische bazaar. Op deze bazaar rond het kampvuur mogen de kinderen geld inzetten en met allerlei spelletjes proberen het geld te vermeerderen. Nadat de kinderen een hele tijd geld verdiend hebben gaan de kinderen nog op een spannende tocht. De ene groep gaat het oog van de Sphinx volgen en de andere groep gaat proberen de sterrenbeelden puzzel te vinden in het bos en zo de grote beer te puzzelen. Helaas lukt het de groep niet om alle stukjes weer terug te vinden. Na een vermoeiende dag gaan de kinderen allemaal lekker slapen.

Zondag worden de kinderen al op tijd weer wakker gemaakt met... Walk Like An Egyptian. Al snel is iedereen wakker en kunnen we gaan beginnen met het ontbijt. Na het ontbijt moet er een Egyptisch spel worden gespeeld door de groepen. De ene groep gaat hard aan de slag om te achterhalen wie er waar een steen heeft verstop en waarmee. De andere groep gaat proberen om een reuze memory spel te spelen door dominostukjes door het bos naar de andere kant te brengen en ze daar aan de puzzel te leggen. Al snel wordt het duidelijk dat Fred Emmer een steen bij de zwemvijver heeft verstopt met een touw. Daar aangekomen vinden de kinderen al snel een kistje in de boom, helaas zit het kistje op slot met een cijferslot.

Terug op het terrein is het zo warm geworden dat we besluiten om gezellige waterspelletjes te doen. De kinderen mogen lekker met water spelen en daarna opdrogen in de zon.
Na het eten gaat iedereen zich omkleden, want de ene groep gaat het befaamde Toetan Golf op Klompen spelen en de andere groep gaat op zoek naar speciale kruiden. Aan het einde van de zoektocht vinden ze de route naar een grote boomhut waar ze ook nog een speciale opdracht moeten doen. Nadat iedereen klaar is wisselen de groepen van spel, nadat iedereen natuurlijk even lekker iets gedronken heeft.
Terug op het kampterrein spelen we nog een spannend spelletje trefbal om daarna lekker pasta met gehaktballetjes te gaan eten. Het smaakt iedereen erg goed en er wordt lekker gesmuld. Na het eten vertrekken we op een spannende kleurtocht. De kinderen moeten door vragen te beantwoorden erachter komen welk deel van de schatkaart ze welke kleur moeten maken. Aan het einde van de tocht is het gelukt om de kaart helemaal te kleuren en dankzij de schatkaart en de geniale speurderstalenten van Koning Toet de Tweede lukt het om 5 stenen terug te vinden. Nadat we ook deze stenen weer bovenop de piramide hebben gekregen is de top compleet, het water moet dus weer gaan stromen....
Helaas! Er gebeurt helemaal niets! Het blijkt dat de piramide toch nog niet compleet is, we moeten dus nog verder gaan zoeken. Eerst gaan we even lekker uitrusten bij het kampvuur met een kopje chocolademelk en een lekker worstenbroodje of suikerwafel. Als iedereen uitgerust is gaat de ene groep naar bed, maar de andere groep mag nog even een lekker stukje lopen. Aangekomen bij de hoek van het domein vinden we een brief waarin staat dat we de mummy moeten volgen om te ontsnappen aan zijn vloek. Gelukkig heeft de mummy duidelijk zichtbare voetstappen achtergelaten. Onderweg komen de kinderen nog een enge man tegen die ze laat schrikken.
Als het middernacht is, stoppen we even om heel hard te gaan zingen voor Kiki, want zij wordt vandaag 13 jaar! Ze vindt het heel erg leuk en geniet er erg van. Na deze spannende tocht gaat iedereen lekker slapen.

Maandag begint met heel veel rust... de kinderen slapen uit om vervolgens alle spullen in te gaan pakken. Zodra alles weer in de tassen gedaan is, gaan we lekker ontbijten. Uiteraard krijgt Kiki een zeer speciaal feestontbijt met ballonnen en een mooi cadeautje. Na dit lekkere feestontbijt is het tijd om de top van de piramide te gaan zoeken.
We besluiten te beginnen op het terrein door alles wat er niet op thuis hoort te verzamelen en per ongeluk vinden we een schatkaart met daarop de locatie van de top van de piramide. We gaan meteen op weg naar de aangegeven locatie. Het is echt een heel eind lopen en alle kinderen zijn behoorlijk moe. Gelukkig weten we er uiteindelijk te komen en gaan we snel zoeken naar de top. Met behulp van een aantal kinderen weten we de top van de piramide op te graven. Helaas moeten we nu nog helemaal terug naar het kampterrein en ook dat is nog een heel eind lopen. Met wat rust pauzes onderweg weten we terug bij de piramide te komen en zetten we snel de top erop.

Nu is de piramide weer compleet! En dus gaat het water eindelijk weer stromen! Of toch niet... er gebeurt alsnog helemaal niets.

Het raadplegen van de handleiding van de piramide helpt in dit geval, het blijkt dat het alleen maar werkt als iedereen die meewerkt ook farao is. Daarom moeten alle kinderen eerst het farao examen afleggen. De kinderen gaan meteen aan de slag met de vakken waarin ze examen moeten doen, gelukkig zijn ze er allemaal erg goed in en al snel zijn de meeste vakken afgerond. We gaan daarom maar allemaal lekker iets eten, we eten broodje hamburger, pannenkoeken en drinken daarbij lekkere frisdrank. Als iedereen genoeg gegeten heeft gaan we door met de uitreiking van de farao diploma's.
Als iedereen officieel farao is geworden zetten we de punt opnieuw op de piramide. Helaas... er gebeurt nog steeds niets.

Het blijkt dat de fontein die Koning Toet de Tweede bij zich heeft gemaakt is van de bovenkant van de piramide. Daarom besluiten we te proberen om deze erop te zetten, zodat de bron weer kan gaan stromen. Gelukkig! Het heeft effect. Meteen begint de bron weer met water spuiten!
De kinderen kunnen dat op de een of andere manier niet echt waarderen en rennen allemaal weg?!? De leiding besluit dan dat het tijd wordt om Cleotapra en Koning Toet de Tweede te bombarderen met waterballonnen.

Al met al wordt het een enorme bende, maar als iedereen weer rustig zit is het tijd om afscheid te nemen. Alle kinderen krijgen nog een lekker snoepzak mee naar huis als dank voor alle gezelligheid en het harde werken!

Bij deze willen we alle kinderen bedanken die zijn meegegaan op dit spannende avontuur, maar natuurlijk ook alle leiding en iedereen die ons heeft geholpen: hartelijk bedankt!

Tot ziens allemaal!

Groetjes van Cleotapra en Koning Toet de Tweede.Fotoboek - Evenementen - Pinksterkamp - 2012

Pinksterkamp 2012: De Bron der Jeugd
256 foto's | Diavoorstelling

Zwemvereniging Tilburgse Watervrienden

Aangesloten bij de Nederlandse Culturele Sportbond
Koninklijk goedgekeurd 31-12-1971
Telefoon: 06 - 53 77 64 24
E-mail: gebruik ons contactformulier
Postadres: Postbus 5, 5000 AA Tilburg
Kamer van Koophandel nummer: 40258678
IBAN voor contributie: NL91 INGB 0001 9456 57


WhatsApp Facebook Instagram

© 2023 Zwemvereniging Tilburgse Watervrienden
Voor het laatst aangepast op 18 december 2021.