| Contact
 | Kosten
 | Lid worden
 | Proefles
 | 
Zoeken in de site
 | Zwemtijden

Locatie: > Home > Synchroonzwemmen > Trainingen > Proefles > Uitleg

Uitleg

Een proefles lijkt veel op een normale training, hij duurt alleen ietsje korter, omdat zo'n eerste les vrij vermoeiend kan zijn. Voordat de training in het water begint mag je samen met de rest van de beginnersgroep mee rekken. Dit begint meestal met je benen loszwaaien, waarna nog enkele lenigheidsoefeningen worden gedaan.

Tijdens de les in het water beginnen we net als elke week met inzwemmen bijvoorbeeld een paar banen borstcrawl, rugcrawl en schoolslag. Dan wordt meteen bekeken of je de zwemslagen een beetje onder de knie hebt. Na het inzwemmen gaan we verder met andere aspecten van het synchroonzwemmen, zoals stuwen, figuurdrijven en op muziek zwemmen. Drijfvermogen komt in de eerste paar lessen goed van pas, en helpt je de beginselen van het synchroonzwemmen goed te pakken te krijgen. Echter, wanneer je geen held in drijven bent valt dit altijd te leren!

We proberen in de proeflessen een goed beeld te geven van het synchroonzwemmen. Daarnaast staat gezelligheid voorop en daarom wordt geprobeerd de nieuwe zwemster meteen bij de beginnersgroep te betrekken. Soms is dit niet mogelijk, wanneer zij vlak voor een wedstrijd hard moeten trainen voor een stuk dat zij al kennen en de nieuwe zwemster nog niet. Op dat moment regelen wij dat de nieuwe zwemster apart les krijgt, maar toch genoeg mogelijkheden heeft om bij de anderen te kijken hoe het gaat.


Zwemvereniging Tilburgse Watervrienden

Aangesloten bij de Nederlandse Culturele Sportbond
Koninklijk goedgekeurd 31-12-1971
Telefoon: 06 - 53 77 64 24
E-mail: gebruik ons contactformulier
Postadres: Postbus 5, 5000 AA Tilburg
Kamer van Koophandel nummer: 40258678
IBAN voor contributie: NL91 INGB 0001 9456 57


WhatsApp Facebook

© 2022 Zwemvereniging Tilburgse Watervrienden
Voor het laatst aangepast op zaterdag 18 december 2021.