| Contact
 | Kosten
 | Lid worden
 | Proefles
 | 
Zoeken in de site
 | Zwemtijden

Locatie: > Home > Synchroonzwemmen > Trainingen > Proefles > Benodigdheden

Meenemen naar de proefles

Voor een proefles hoef je geen speciale dingen mee te nemen. Wat je gebruikelijk meeneemt als je gaat zwemmen (badpak, handdoek) is voldoende. De bekende neusklemmen uit het synchroonzwemmen zijn tijdens de proeflessen vaak nog niet nodig. Wij trainen altijd met badmutsen op, deze hebben wij ook altijd op voorraad dus hoef je voor de proeflessen nog niet in je bezit te hebben. Mocht je blijven zwemmen bij ons kun je hieronder lezen wat je nodig hebt bij het synchroonzwemmen.

Verder is het belangrijkste dat je een goed humeur meeneemt!
  

Wat heb je nodig om te synchroonzwemmen?

- Neusklem:
De neusklem zorgt ervoor dat je geen water in je neus krijgt. Als je zelf je neus dichtknijpt als je onderwater gaat kun je al veel langer onderwater blijven. Daarvoor is het dus heel nuttig. Verder staan de meisjes lang met hun hoofd onder water en op de kop. Als ze dan geen neusklem op hebben, loopt de neus vol met water.
- Zwembrilletje
- Badmuts (wit voor het diplomazwemmen)
- Zwempak:
Bij de uitvoeringen wil je er natuurlijk op je best uitzien! Daarom heb je een mooi badpak aan dat versierd is met pailetten en uit verschillende kleuren stof bestaat, of iets anders opvallends heeft. Voor het diplomazwemmen moet je een helemaal zwart badpak aan, dan wordt de jury niet afgeleid van alle mooie zwempakken.
Je haren doe je strak in een knot. Omdat het heel storend zou zijn als dat los zou gaan. Daarom smeren wij heel onze haren vol met gelatine. Gelatine gebruik je normaal om een taart mee te maken, maar ook in je haar werkt het perfect! Het blijft dan veel beter zitten dan met gel of met haarlak. Over je knot kun je een haarstukje, een froezel of een kralenketting doen, net wat het mooiste staat bij het badpak wat je aan doet.


Zwemvereniging Tilburgse Watervrienden

Aangesloten bij de Nederlandse Culturele Sportbond
Koninklijk goedgekeurd 31-12-1971
Telefoon: 06 - 53 77 64 24
E-mail: gebruik ons contactformulier
Postadres: Postbus 5, 5000 AA Tilburg
Kamer van Koophandel nummer: 40258678
IBAN voor contributie: NL91 INGB 0001 9456 57


WhatsApp Facebook

© 2022 Zwemvereniging Tilburgse Watervrienden
Voor het laatst aangepast op zaterdag 18 december 2021.